Over ons

Het Haagse wereldkoor Voces del Mundo zingt wereldmuziek, traditionele liedjes uit de hele wereld. Wij kijken ver over de landsgrenzen heen, niet alleen binnen Europa, maar tot in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Australië.

Met het zingen van liedjes uit alle continenten stellen we ons open voor de culturen waaruit ze voortkomen. Als je je daarin verdiept, krijg je begrip voor gebruiken en tradities van andere volkeren. Die zijn goed terug te vinden in de liedjes die van generatie op generatie zijn overgeleverd. Dit  kan weer uitgroeien tot waardering voor de cultuur van anderen.

We reizen in gedachten over de hele wereld alsof er geen grenzen bestaan. We kunnen dit doen zonder enige beperking, noch door politiek, noch door religie, of welk mechanisme dan ook. Ons navigatiesysteem zal nooit zeggen ‘bestemming bereikt’, want we blijven met een brede belangstelling de wereld verkennen.

Het koor werd opgericht in 2000. Het bestaat op het ogenblik uit 45 zangers en zangeressen, verdeeld over vier stemgroepen. We zingen onder leiding van dirigent Jorina van Bergen zowel ‘a capella’ als met instrumentale begeleiding. Enkele keren per jaar treden we voor publiek op. Voces del Mundo is het enige koor in zijn soort in de regio Den Haag ( voor zover ons bekend!).

Iedereen die plezier heeft in zingen en affiniteit heeft met het repertoire is welkom. Je hoeft geen noten te kunnen lezen of een geschoolde stem te hebben, maar toonvastheid is wel een vereiste.

We repeteren op dinsdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in Wijkgebouw Eltheto, Azaleastraat 2, Den Haag.